Traseismul politic – sport local

Traseismul politic e in floare si in Judetul Bihor.

Alesii neamului (“baronii” locali) parasesc corabia partidului si scuipa mana ce i-a “hranit”.

Esti ales primar de partidul X, vrei sa obtii bani pentru comunitate (neamuri, prieteni, amante) treci urgent la partidul Y. Tot ce trebuie sa faci este sa lansezi un “zvon” in mass media locala, sa soptesti la un pahar de vorba ca vrei sa “pleci” din partid, ca esti nemultumit, etc. Imediat vei primi telefonul “salvator” cu promisiunea ca “exista” fonduri si pentru comunitatea din care faci parte sau ca nevasta tocmai va fi ofertata pentru un post mai banos. Ori odrasla ta favorita va intra la facultate fara nicio problema. Amanta va fi si ea multumita, va pleca in excursie peste mari si tari, de unde se va intoarce cu sacosele pline de bunatati.

Consilieri locali, directori de institutii descentralizate, senatori, deputati, toti navigheaza in apele tulburi ale politicii locale si trec de la un partid la altul fara remuscari. Doar pentru a satisface interesul public, de a se pune in slujba cetateanului, etc. Nici vorba ca pentru satisfacerea interesului personal.

Un articol mi-a atras atentia. Cel mai atacat personaj de pe scena politica locala este Octavian Bot, Tavi pentru prieteni. Nu contest faptul ca are ceva partide la “activ”, insa printre cei care il ataca au si ei niste “treceri” la fel de spectaculoase.

Cativa din lista “atletilor politici” bihoreni: Radu Tarle, Gheorghe Carp, Eduard Helvig, Gavrila Ghilea, Mircea Budau, Marcel Tarta… Imi cer scuze celor pe care i-am uitat din enumerare. Le promit ca imi voi indrepta greseala.

You may also like...

1 Response

  1. Andra says:

    Foarte corecta abordarea! Cine arunca primul piatra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *