Oradea se pregateste de campania electorala

Oradea se pregateste de campania electorala. Baietii veseli, alesii neamului incep sa se arata la fata prin targ. Nu ii vezi decat la 4 ani, cu ocazia alegerilor. In rest, tu, alegatorule, nu esti bagat in seama, Esti carne de tun sau o cantitate neinsemnata. Dar vin alegerile, si ei, alesii neamului, iti vor promite marea cu sarea, drumuri mai bune, miliarde de lei pensie, mariri cu 7000% a salariilor, 4 apartamente gratuite, 6 laptopuri de elev si 2 suzete de copil. Ce mai conteaza programe de dezvoltare, nevoile reale ale cetateanului sunt doar cele care aduc si niste comisoane in buzunarele “grasanilor”.

PNL ataca “gasca de la PD-L”, cei de la PD-L ataca “turma de la PNL”. Razboiul dintre primul marinar si primul motociclist al tarii continua si la nivel local, evident pastrand proportiile. De ce consumati calorii aiurea certandu-va ca niste babe comunale? Va recomand calduros sa incepeti sa discutati pe programe, nu pe avioane. Mda, prima data ar trebui sa aveti programe.

Oradea a pierdut teren in fata unor orase ca Timisoara, Cluj, Arad. Mai urmeaza ca pana si Satu Mare sa ne intreaca. Aeroportul este in paragina, investitorii fug de Oradea ca dracul de tamaie, sportul e pe butuci, drumurile arata ca dupa bombardament, bugetul local are mai multe gauri negre decat toata Calea Lactee, si lista poate continua la nesfarsit.

Astept ca macar unul dintre candidatii la fotoliile de parlamentar, sa recunoasca deschis ca il doare fix in cot de bihoreni, ca este pus in colegiul electoral ca asa a vrut partidul. Si ca daca interesele alegatorilor vor coincide cu cele personale (sau de partid, dupa caz) atunci lucrurile vor merge bine.

Ma uit pe lista posibililor candidati si nu descopar deocamdata pe cineva care sa ma reprezinte. Poate e rpea devreme pentru o concluzie definitiva, dar tind sa nu ma duc la vot. Pentru ca votul meu nu va conta. Sistemul de vot uninominal e varza, si va permite intrarea in parlament a unor verze.

You may also like...

2 Responses

  1. caesar says:

    normal ca e varza. altfel cum vor putea intra in parlament toti tampitii?

    sa vezi daca nu voteaza astia cu alde Smarandescu, Zavoranu sau mai stiu eu ce alta lighioana de pe la noi

  2. Andra says:

    Parlamentul Romaniei arata ca o piata de vechituri, plina de ciurucuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *