Jurnal de Oradea 04 martie 2008

Ploaia care ascunde privirilor razlete mizeria orasului ma obliga sa stau in casa. Daca stau in casa deschid calculatorul si incep sa butonez. Si sa va scriu ce ma enerveaza.

Simbolul orasului Oradea – O cruce de “doar” 35 m va fi noul simbol al orasului!!! Consilierii locali au decis, de buna voie si nesiliti de nimeni, ca orasul are nevoie de simboluri noi. Daca tot au retrocedat intr-o veselie Muzeul Tarii Crisurilor (Palatul Baroc), daca tot reamenajeaza Cetatea pana o sa se darame de tot, daca tot distrug spatiile verzi, e loc si de mai “bine”. Inteleg si respect simbolurile sfinte, dar nu cred ca o cruce de dimensiuni maneliste va putea repezenta un simbol pentru Oradea. Crucea de dimensiuni gigantice este deja folosita si de alte orase. Domnilor edili, putina originalitate nu ar strica. Si inainte de toate, aveti grija de cladirile vechi din oras, adevaratele simboluri pentru Oradea.

Incendiu – Saptamana trecuta, strada Mehedinti, clipe de spectacol in aerul racoros al serii. Un loc de pelerinaj pentru vagabonzi si homelesi a luat foc. Lumea adunata ca la circ statea la juma de metru de locul incendiului. Majoritatea era formata din copii. Politistii stateau la taifas si admirau peisajul. Aseara am revazut clipele de groaza de la Mihailesti. Am ramas fara cuvinte din cauza prostiei omenesti. Ma gandeam daca in coliba unchiului Tom de pe strada Mehedinti era uitata o butelie oare ce se putea intampla cu spectatorii???

Candidatii la Primarie – Nici nu s-au lansat inca viitorii pretendenti la fotoliul de primar al orasului Oradea, ca au inceput atacurile sub centura. Fostul deputat Octavian Bot l-a luat in colimator pe Ilie Bolojan, fostul prefect. Motivul e simplu: PD-L simte ca Bolojan are sanse reale de a accede in functia de edil-sef. Plecarea oradeanului Petru Filip a lasat un vid in interiorul PD-L Oradea. Surse din PD-L indica o posibila nominalizare a actualului primar interimar, Mihai Groza, in cursa pentru Primarie. Varianta de rezerva ar putea fi Octavian Bot, singurul care ar putea sa ii tina piept lui Bolojan. O eventuala intoarcere a lui Petru Filip pare exclusa. Aerul dulce european e mai respirabil decat cel din Romania. Campania electorala pentru alegerile locale se anunta una foarte interesanta.

Va doresc o zi faina!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *