EuROpa – pro si contra

Personal, nu am nici o problema cu integrarea ROmaniei in Uniunea EuROpeana. Vinul de masa va avea aceeasi culoare de nedescris, carnea de porc va avea acelasi gust de concentrate, painea alba va fi tare ca piatra, iar preturile vor creste iute ca sageata. Nimic neobisnuit pana aici.

Muncitorul autohton va trage chiulul mai cu spor pe banii comunitari, productivitatea muncii va fi invers proportionala cu durata zilei de lucru, salariul va continua sa respecte indicii de crestere macroeconomici, dar in sens contrar acelor de ceasornic.

Comertul va continua sa prospere, sa ne ofere promotii peste promotii, hipermarket-urile si mall-urile vor aparea ca dupa ploaie, buticurile de cartier isi vor inchide vitrinele. Preturile vor fluctua in functie de cotele apelor Dunarii, orice marire nu va depasi 3000%.

Serviciile vor cunoaste un avant deosebit. Si nu ma refer strict la cele prestate de baietii cu ochi albastri. Sectorul cel mai performant din U.E., serviciile trebuie sa fie motorul economiei. Romanul, obisnuit cu relatiile cu clientii, va face bani grei. Sau nu, depinde la ce ora va avea tupeu clientul sa solicite sa fie servit. Daca vine undeva dupa pranz, va fi programat peste vreo 3 zile. Daca vine mai devreme, nu va fi bagat in seama.

Industria va fi afectata pe toate fronturile. Pe cel de Rasarit, firmele rusesti pregatesc asaltul. Pe cel de Vest, firmele europene au stabilit capul de pod, au lansat o oferta generoasa si frumos fosnitoare autoritatilor de toate culorile spectrului politic. Nu trebuie sa ne fie frica de concurenta, de desfiintare. Deja suntem pe butuci, mai rau nu se poate.

Agricultura va fi fata mare pregatita de maritis. Taranul roman va muri de foame in mod organizat si stiintific. Porcul va trebui taiat pe muzica de Bach, vaca hranita pe acordurile suave de Mozart, oaia va fi tunsa pe ritmuri de hip-hop. Cea mai interesanta reglementare comunitara mi se pare cea in care porcii trebuie sa beneficieze de conditii de viata decente, trebuie sa dispuna de jucarii (!!!) sa-si petreaca in mod constructiv timpul liber (!!!). Sfatul meu: nu cresteti porci!

Cultura va fi promovata intens si intensiv. Vom fi exportatori de cultura carpato-danubiano-pontica. Acordurile suave ale muzicii gingase promovate de mustaciosii posesori de masini straine, manelisti pe numele lor de fata, vor rasuna sub luminile Romei, Berlinului, Parisului, Londrei. Cartea va avea asigurata un loc de cinste, va fi folosita cu precadere la cornetele de seminte sau de popcorn.

Alimentatia va cunoaste imbunatatiri majore. De la 200 de calorii zilnic, vom trece la 210 calorii, multumita cresterii nivelului de trai a populatiei. Si a lebedelor trimise de fratii nostri minoritari din parcurile Europei.

Nivelul de trai va fi ridicat pentru toti romanii, indiferent de rasa, sex sau religie. Dar nu in Romania, ci in statele membre ale U.E., asta daca vom primi drept de munca. Daca nu, munca la negru, si la negrii, va aduce miliarde de euroi frumos mirositori. Euroi ce vor alimenta limuzinele de lux, amantele de duzina, telefoanele 3G si concediile in strainatate.

Turismul va aduce mai multi straini decat pana acum. Dornici de a vizita frumoasele plaiuri mi(n)oritice, batranii din toate colturile U.E. vor calatori in lung si in lat in cautarea urmaselor lui Traian si Decebal. Oferta va fi larga, preturile in scadere, farmaciile la indemana. Minorii vor avea parte si ei de vizitatori, din pacate oferta pentru ei este destul de bogata.

Sistemul de invatamant va continua sa se preocupe de dezvoltarea nivelului de cunostinte. IQ-ul noilor generatii va creste de la o medie de 25 la circa 30. Profesorii vor avea parte de un tratament special, vor avea dreptul ss mearga in Spania sa culeaga capsuni. Sau vor fi obligati de nivelul de trai. Elevii si studentii se vor pregati cu sarg ori sa ingroase randul somerilor, ori sa devina cetateni europeni, cu orice alta cetatenie decat cea romana.

Spitalele vor fi suprapopulate, nu din cauza frigului de afara, ci din cauza imbatranirii populatiei. Pensionarii se vor inmulti precum ciupercile dupa ploaie, asa se explica fata lor murata cand primesc pensia. Pensie ce va creste, cu siguranta, dar nu acum, ci mai incolo. Mai incolo, spre Austria si Germania.
Salariu minim pe economie va creste, cu siguranta, dar nu se stie cand, cum si unde. Banii vor curge pe Dunare in jos sau se vor duce pe Apa Sambetei. Alocatia pentru copii va fi egala cu dublul salariului unui parlamentar.

EuROpa, esti pregatita? Esti sigura ca ne vrei? Mnoa, atunci ai grija, veniiiimmm!!!

PS: Dupa cum spunea primul marinar al tarii, pe axa Budapesta-Viena-Berlin-Paris, SA NE INTEGRAM BINE!

You may also like...

2 Responses

  1. Caine Ceferist says:

    Europa Laaaaaaasaaaaaa-neeeeeeeeee

  2. Pinguinu says:

    Pe noi ne-a intrebat cineva daca vrem in UE? Ne-a intrebat cineva daca vrem preturi marite? daca vrem sa fim paria EUropei unite?
    Ca de obicei poporul roman este luat de fraier de catre bizonii ce ne conduc 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *