Autonomie sau izolare?

U.D.M.R. isi continua politica de hartuire, pe care o duce inca de la infiintare, dorind autonomia judetelor Covasna si Harghita.

Povestea e veche, insa ea revine de fiecare data cand partenerii de coalitie ai U.D.M.R. au probleme de imagine. De fiecare data fratii romani, mai fraieri din nastere, cedeaza usor santajului politic.

Nu am nimic cu maghiarii din Romania (in paranteza fie spus sunt vorbitor de limba maghiara, am colegi si prieteni maghiari cu care ma inteleg foarte bine). Insa de cate ori aud de autonomie pe criterii etnice incep sa ma gandesc mai serios la problema.

Daca scrii ceva de rau de U.D.M.R. esti acuzat de instigare la ura rasiala si etnica. Cand U.D.M.R. doreste modificarea Constitutiei Romaniei, cand doreste autonomie pe criterii etnice, cand pune mai presus de interesul national, interesul propriu, atunci nu mai e de joaca. Poate ca si bagam noi prea mult in seama. Oricum dupa aderarea Romaniei la U.E. pretentiile maghiarilor din Romania la autonomie pe alte criterii decat cele culturale sau administrative vor parea deplasate.

Deocamdata minoritatea maghiara este discriminata, dar in mod pozitiv. Au drepturi egale cu cetatenii romani, uneori chiar mai “egale”. Cert este ca e bine sa fii maghiar in Romania. Pardon, sa fii in conducerea U.D.M.R.

Sunt o victima a politicienilor maghiari! scrie ziaristul oradean Florin Budea intr-un articol foarte interesant pe care vi-l recomand calduros.

You may also like...

9 Responses

 1. caesar says:

  Eu autonomie le-as da. Sa se descurce simguri. Nu le-as da voie insa sa duca curent din Romania, le-as taia liniile de telefon care trec pe teritoriu romanesc, conductele de gaze, tot. Daca vor autonomie, sa se descurce. Nu m-ar interesa de unde isi aduc resursele atata timp cat nu trebuie sa treaca pe pamant romanesc. Sa vedeti ce limba romaneasca ar invata ei!
  Cat priveste libertatea lor de a studia in maghiara, nimic impotriva. Dar facultatile in maghiara chiar sunt absurde. Cum se poate prezenta un avocat de exemplu, in romania, fara sa stie sa scoata doua cuvinte pentru a alcatui o propozitie simpla? Cum se prezinta un om la un doctor care nu-i poate comunica diagnosticul decat prin semne? Prin semne stai de vorba si cu o maimuta, cu deosebirea ca maimuta se multumeste si fara autonomie.

 2. turcu anetacu aneta says:

  porcii de maghiari sa plece in ungaria noi moldovenii eu si familia mea toata care este numeroasa aproape 2 sate venim peste ei cu tancurile daca vor autonomie sa plece in ungaria nu in tara noastra unde stramosii nostri zac in mormant pentru pamantul nostru sfant.marko bella porc porc porc si toti ungurii hooooo

 3. Un ungur says:

  hehe, interesanta ultima:)) dar cel precedent are dreptate. In spatele politicii din romania este vorba de interes, aici in BV romanii si ungurii traiesc linistiti, ca si prin alte locuri. Singura problema, si cea mai mare este cand apar niste idioti, cu putere de influenta si le baga in cap, ba la unul, ba la altul idei rasiste. Nici un ungur sau roman, cu piciorele pe pamant si cu cativa neuroni, nu se revolta impotriva altuia. Dar din pacate cei mai inteligenti ii prostesc pe cei mai slabi, sa sustina anumite lucruri absurde. Chiar daca sunt ungur, si familia mea e, nu imi vine sa cred ca tampenii si aberatii scot aia de la UDMR, dar sa nu lasam nici PRM-ul deoparte. Fiecare natie are buba lui. Deocamdata totul e ok, si sa speram sa ramana asa, sa lasam pittbull-ii sa maraie si noi ne vedem de viata

 4. MAno says:

  Ma moldoveanule!! invta putina istorie si apoi mai comenta! Voi moldovenii ati fost adusi in timpulcomunismului in transilvania ptr a lucra in fabrici… Cred ca pentru stramosii vostrii(care mai traiesc probabil) era ca ptr noi S.U.A… Io personal nu vreau autonomie numai sa fie respectata cultura si etnia maghiara din transilvania…

 5. moldovean si eu says:

  pentru turcu si MAno – doua cauze pierdute.

 6. alex says:

  hehe, putini stiu adevarurile spuse de MAno, cum a adus ceausescu moldoveni in blocurile din transilvania pentru a lucra in fabrici. curtea bunicii mele era mai mare inainte de a se construi pe ea blocuri. istoria asta trebuie uitata, pentru ca e rusinoasa pentru noi.

 7. Ioan says:

  Ita ,va spun ceva foarte interesant,si fara urma de mincina.Un vecin maghiar ,mi-a cerut buletinul pt ca are nevoie de un nr de semnaturi ….,si,l-am intrebat pentru ce are nevoie de ele .;la care el mi-a spus ca:pentru euro-parlamentate.Am aflat dupa o zi,ca acele semanturi erau adunate pentru autonomie!Nu ma deranjeaza faptul ca a adunat semnaturi pt autonomie ,dar ,sunt profund indignat ,ca,a mintit !!! Am mai alat ca la alti veci ,le-a invocat alte motive …pt acestea din urma nu pot sa jur ,dar ,n cazul meu,pot sa jur ca a fost adevarat.
  Intrebare:oaare ,cati prosti ca mine or mai fi gasit pta semana niste hartii cu care sa “arate “ce multi sustinatori au…?
  Cred ca artrebui dat mai departe acest mesaj ,pe messenger ,sau alte mijloace,ca sa se stie cum stau lucrurile.

 8. edy says:

  ce-ar fi sai intrebam pe ungurii de rand ce cred despre autonomie.toate balivernele astea cu autonomia sunt spuse de udmr.

 1. October 5, 2006

  Autonomie sau izolare…

  U.D.M.R. şi continuă politica de hărţuire, pe care o duce ncă de la nfiinţare, dorind autonomia judeţelor Covasna şi Harghita. Povestea e veche, nsă ea revine de fiecare dată cnd partenerii de coali&#35…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *